KUNDENYHEDSBREV JANUAR 2025
TEMA: ONBOARDING
Onboarding drejer sig om at få jeres nye medarbejder godt ind i organisationen. Formålet med onboarding er gøre alt for, at den nye kollega føler sig velkommen og kan udføre det nye arbejde. Onboarding er en proces, der tager tid; det kan ikke klares på den første dag og tager ofte uger eller endda måneder. Nogle af de vigtigste elementer i onboarding-processen er:
- Kommunikation med nye medarbejdere før den første dag, så de er godt forberedt
- At lære jeres organisation og de nye kollegaer at kende
- Klare forventninger ift. arbejdsansvar og opgaver
- Grundig oplæring
- At give dem alle de ressourcer, de har brug for, såsom en computer, kontorartikler, kontaktpersoner, som de kan henvende sig til, hvis de har spørgsmål etc.
Alle, der møder den nyansatte, spiller en vigtig rolle ift. at få til at vedkommende til at trives. For at sikre, at intet bliver overset eller glemt, er det vigtigt, at ansvaret for planlægning af og opfølgning på hver ny medarbejders onboarding ligger hos én bestemt person.
Hvorfor er onboarding vigtigt?
Det amerikanske firma BambooHR har foretaget en undersøgelse med over 1000 personer, hvor effektive og mindre effektive onboarding-oplevelser sammenlignes. Forskellene er slående: Medarbejdere, der fik en grundig onboarding, viste sig at være 18 gange mere tilbøjelige til at føle sig meget engagerede i deres organisation, 30 % mere tilbøjelige til at føle sig stærkt integreret i deres arbejdskultur og 30 gange mere tilbøjelige til at have høj jobtilfredshed. Desuden havde organisationer med effektiv onboarding 38 % flere medarbejdere, der følte sig sikre på deres evne til at udføre deres arbejde, 69 % flere medarbejdere, der vurderede deres organisation som en stærk performer, og 33 % flere medarbejdere der følte sig engagerede. Så der er al mulig grund til at investere i jeres onboarding-proces!
Brug PI i jeres onboarding-proces
En vigtig del af onboarding-processen er at lære jeres nye kollega at kende, og at vedkommende lærer deres nye leder og team at kende. PI kan tilføje enorm værdi til denne proces. PI-profilen gør det nemt at forstå, hvad der motiverer personen, hvad deres behov er på arbejdspladsen, og hvordan man arbejder godt sammen med dem. Det gør det også nemmere for den nye kollega at forstå det nye team, de skal arbejde sammen med. Vi foreslår, at I udleverer nogle PI-rapporter til den nye medarbejder og dennes leder første dag – fx PI BA-rapporten, personrapporten og rapporten personlig udvikling – og at lederen og den nyansatte diskuterer deres behov og arbejdsstil i det første møde. Det er også en god idé at tale om profiler i teamet, når et medlem tiltræder, enten ved at afholde en teamsession, hvor alle taler om deres forskelle og ligheder, eller ved at inddrage lidt information om den nye kollegas arbejdsstil og behov i en mundtlig eller skriftlig introduktion til resten af teamet. I kan også opfordre alle på teamet til at hænge deres plakette-rapport op på deres arbejdsbord eller inkludere deres referenceprofil i deres e-mailsignatur for at skabe opmærksomhed om forskellige profiler og præferencer.
Tilpas onboarding-planen til den enkelte person
PI Behavioral Assessment viser klart, at folk har forskellige drivkræfter og behov på arbejdspladsen, så hvorfor ikke bruge denne information aktivt, når I planlægger onboarding-forløbet for en ny kollega? En ny kollega med højt B vil sikkert elske at møde en masse nye mennesker og begynde at opbygge sit netværk fra starten, mens en person med lavt B kan føle sig overvældet, hvis I introducerer dem til 20 nye kollegaer den første dag. I vores nye guide til onboarding af nye medarbejdere, har vi skitseret nogle råd til, hvordan I tilpasser jeres onboarding-plan til den nye kollegas PI-profil for at give dem den bedste oplevelse. Hent guiden gratis på dansk eller engelsk.
Sofware-tip: Send et rapportsæt
Send flere rapporter fra PI-systemet på én gang via Knappen “Opret et rapportsæt” på personsiden. Du kan vælge at sende rapporterne direkte til assessment-tageren, til dig selv og/eller til andre relevante person såsom lederen. Du kan inkludere PI BA-rapporten, Plaketten, og rapporterne Personlig Udvikling, Lederudvikling og Ledelsesstrategi i rapportsættet, som kan genereres på 21 forskellige sprog. Det er en rigtig god idé at dele rapportsættet med den nye medarbejder og vedkommendes leder på den første dag.2024 I TAL
Nu hvor vi er godt inde i 2025, er det tid til at reflektere over det forgangne år, og alt det vi har opnået sammen med vores mange, værdsatte kunder. Fra certificeringskurser til assessments, Team Discovery-sessioner og samarbejdsguides har PI skabt masser af værdi. Her er vores 2024 i tal:
CERTIFICERINGS-KURSER
Se kommende certificeringskurser nedenfor og tilmeld dig direkte:
10.-11.-12.-13.-14. februar | 14:30-17:30
Tilmeld
3.-4.-5.-6.-7. marts | 08:00-11:00
Tilmeld
København| 21.-22. januar
Tilmeld
Enschede | 30.-31. januar
Tilmeld
Rotterdam | 11.-12. februar
Tilmeld
København| 25.-26. februar
Tilmeld
Warsawa | 18.-19. marts
Tilmeld
Se alle kommende kurser HER